Annons


Årets knäcke!

Louise Ljungberg

För tredje året i rad bakar jag hårt knäckebröd till jul. Enklare än vad man tror och så oerhört gott! Nedan följer receptet:

Ingredienser:
50 gram margarin
1 liter mjölk
50 gram jäst
4 matskedar sirap
1 matsked salt
1 liter grovt rågmjöl
1 liter grahamsmjöl
Cirka 5 dl vetemjöl

Annons

Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Smält margarinet, häll i mjölken samt smula ned jästen
3. Häll i sirap och salt, rör om så att jästen löser sig
4. Häll i råg- och grahamsmjöl, arbeta ihop till en deg
5. Tillsätt så mycket vetemjöl att degen släpper från bunken
6. Låt jäsa till dubbel storlek
7. Arbeta ihop och knåda på ett mjölat bakbord
8. Dela degen i 20 lika stora bitar
9. Kavla ut 1 bit i taget, så tunt som möjligt. Avsluta med att dra några varv med en ”kruskavel”
10. Toppa med valfria frön: sesamfrön, solrosfrön, chiafrön, pumpafrön etc.
11. Grädda tills gyllenbrun och låt svalna på galler

Om du vill ha dem extra tunna, kavla ut det sista direkt på bakplåtspapperet!

/Louise









SENASTE NYTT FRÅN FEMINA