Annons


Ekokyckling med råsallad

Visste ni att endast 0,2 procent av Sveriges 85 miljoner kycklingar som föds varje år, är ekologiska? Alltså 170 000 st av dem. Märkligt med tanke på att vi väljer alltmer ekologisk mat. Därför kändes det extra bra att tillreda helgens höstmåltid på Reko-kyckling: svensk, ekologisk och kravmärkt som levereras av småskaliga ekologiska uppfödare.

Annons

Reko

Hel Gräddstekt Ekologisk Reko-kyckling med kantareller och rå ärtsallad.

Ingredienser:

  • 400 g kantareller
  • 1 Reko ekologisk och kravmärkt kyckling
  • 4 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 paket sockerärtor
  • 1 paket ärtskott
  • 5 myntakvistar
  • 2 schalottenlök finhackad
  • olivolja
  • 1-2 ekologiska citroner
  • maizena för redning
  • salt, svartpeppar

Gör såhär:

Putsa kycklingen och bind upp låren, salta och peppra kycklingen runt om. Stek kycklingen hel i stekpanna med lite matolja. Lägg över kycklingen i en lergryta. Putsa kantarellerna och stek dem hastigt med lite finhackad lök och fördela runt kycklingen. Slå över grädden och baka i urgn på 185 grader tills kycklingen är 70 grader vid lårbenet.

Ta ut lergrytan från ugnen och häll av kantarellsåsen. Späd med mjölk och red av med maizena. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.

Skiva resten av kantarellerna och blanda med finstrimlade sockerärtor, mynta, finskurna ärtskott, finhackad schalottenlök, citronskal, -juice och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Skär kycklingen i bitar och servera med kantarellsås och den råmarinerade kycklingen.

Smaklig måltid!

Reko
Höst









SENASTE NYTT FRÅN FEMINA