Annons


4 böcker jag vill läsa i sommar

Skön sommarläsning är vad vi alla borde ägna oss åt denna sommar. Ta en liten paus med vårt ständigt fipplande med mobilen, scrollande på Instagram och statusuppdaterande på Facebook. Nedan kommer fyra tips på böcker som inspirerar mig till både matlagning, inredning och till livet i allmänhet! (tipsa gärna med en kommentar om du kommit över någon bok värd att dela med dig av!). 🙂

Greenteriors
Jag tillhör samlingen som har överdrivet mycket inomhusväxter. Hipsterklassade elefantöron och monstera, den något tantiga pelargonen, brokiga mor och barn, plättar i luften..you name it! Därför blev jag riktigt glad när jag fick tips om boken Greenteriors. En inredningsbok med fokus på just växter, 18 kreativa hem visar hur de inreder med växter i hemmet. Grön inspiration helt enkelt! Finns att köpa hos Fine Little Day för 450 kronor.

Annons

Greenterior_Spreads_5c-1024x686Greenterior_Spreads_13c-1024x686Greenterior_Edito_1b-1024x686


Genier
Jag tycker att skådespelaren Moa Gammel är ett geni. Utöver att vara briljant skådespelare, så är hon skaparen bakom podcasten med samma namn Genier. Genier är en serie intervjuer där samtalen kretsar kring livet och berör kreativa processer, framgångar, motgångar, lärdomar. Med personlighet samtalar Moa med ett gäng kvinnliga författare, regissörer, journalister och konstnärer, bl.a. Gudrun Schyman, Ann Heberlein, Birgitta Stenberg. Nu har samtalen resulterat i en bok släppt av Natur & Kultur: Genier – samtal om konsten att äga sitt eget livFinns hos Adlibris för 191 kronor.

genier


My Residence
Åh vad jag är nyfiken på tidningen Residences senaste boksatsning: My Residence. Boken, eller bookazinet (blandning av bok och magasin), ska vara fullspäckad med läsning och bildinspiration kring svensk inredning, arkitektur och design. Jag är alltid imponerad av vad Residence-teamet lyckas skapa med sina hemma-hos porträtt, både skriftligt porträtterande och visuellt, så detta lovar gott! Finns att köpa på bl.a. Designtorget för 149 kronor.

my-residence-i-lager

REO1601-Estelle-Nordenfalk REO1601-Lindskog02


My New Roots
I höst vill jag laga massa god mat, helst vegetariskt och hälsosamt, men med fokus på smak. Dock behöver jag en hel del inspiration för att komma igång (speciellt efter alltför många lata grillkvällar). Tipsar om Sarah Brittons nya kokbok My New Roots, en vacker inspirerande bok med över 100 vegetariska rätter (varav många helt vegan, glutenfria och raw). Och om du inte redan varit inne på hennes fina blogg, även den späckad med recept, kika in på My New Roots-bloggen. Kokboken klickar du hem på Adlibris för 235 kronor.

bookcoverfinalbookspread3 My-New-Roots-Cover2

 

 

LÄS OCKSÅ

SENASTE NYTT FRÅN FEMINA